Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Papa Franjo sasvim osobno!

Papa Franjo
VL
PR
Autor
PR članak
19.04.2013.
u 16:48

Novinar i teolog Drago Pilsel u prvoj hrvatskoj knjizi o novom Papi otkriva insajderske i manje poznate detalje iz njegova života i svećeništva te tumači zašto njegov izbor smatra epohalnim događajem

"Crkva mora izaći iz sebe same i zaputiti se u rubna područja, u rubove egzistencije, gdje su zlo, nepravda i bol."

Riječi su ovo Jorgea Marija Bergoglija, Pape koji je iznenadio i oduševio svijet! „Skromni“ Papa, kako ga nazivaju, već je u svom prvom predstavljanju svekolikom pučanstvu svojom jednostavnošću i poniznošću osvojio srca milijuna vjernika, čak i onih koji to nisu. Osoba koja je u tako kratkom razdoblju izazvala ogromnu bujicu pozitivnih reakcija, kao da je udahnula novu nadu u već pomalo apatično i nepovjerljivo suvremeno društvo. Tko je Jorge Mario Bergoglio?

„Franjo – papa s kraja svijeta“ vrlo je intimna knjiga našeg cijenjenog novinara i kršćanskog teologa Drage Pilsela, koja daje doživljaj novog Pape iz prve ruke. Drago Pilsel (50), jedan od ponajboljih hrvatskih poznavatelja crkvenih prilika, donosi cjelovit prikaz života kardinala Jorgea Maria Bergoglia. Obrazlaže zašto vjeruje da nije slučajno izabran za papu te zašto ima snage i volje oživjeti Crkvu. Autor ove knjige i papa Franjo imaju dosta toga zajedničkog: došli su ‘’s kraja svijeta’’, iz Argentine, vjeruju u hrabrost spram nemogućega koju je sveti Franjo Asiški živio apsolutnom ozbiljnošću, bez fanatizma i ozlojeđenosti, te žele ostati ljudima pristupačni i do boli iskreni. “Odlučio sam ponuditi ovu knjigu u čast rimskog prvosvećenika, pape Franje koji je po mjeri Božjoj. On je dokaz da možemo drugačije, da trebamo drugačije i da, ponekad, u tome uspijevamo.“

Upoznajte papu Franju, čitajte njegove propovijedi, kako je odrastao, za što se zauzimao, naučite njegovu osobnu molitvu i sve najvažnije činjenice o njemu i njegovoj obitelji!

Iz sadržaja:

- Peronist koji je odrastao uz komunističku literaturu

- Bergoglio priznaje svoje slabosti

- Brodolom koji je mogao promijeniti crkvenu povijest

- Zašto baš Franjo?

- Operacija blaćenja Pape

- Papa Franjo i Hrvati

- Intervju s Jorgeom Bergogliom

Knjiga „Franjo – papa s kraja svijeta“, u prodaji je na svim kioscima i u poštanskim uredima, po cijeni od samo 19,90 kuna!

Knjiga je dostupna i na našem webshopu na stranici www.vecernjishop.hr

Pratite nas na našoj facebook stranici Večernji Shop

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?